Tolókapu automatika – Sommer – STArter+

TERMÉKLEÍRÁS:

A SOMMER STArter+ egy intelligens, komplett lakossági tolómotor szett, amely magán hordozza a német precizitás és termék megbízhatóság minden jegyét.

A SOMMER STArter+ tolómotor szett tartalma 24V-os hajtómű beépített vezérléssel, rádióvevő, 1 pár 7020V fotocella és 2db 4020V 4 csatornás távadó.

A SOMMER tolókapu meghajtások kíméletesen, halkan és akár -20 °C-os hőmérsékleten is megbízhatóan nyitják a tolókaput, ráadásul nagyfokú biztonságot nyújtanak. Az automatikus akadályfelismerés optimális védelmet garantál, akadályba ütközve ugyanis a meghajtás visszafordul, irányt vált, így biztosítva, hogy se személyek, sem állatok, sem járművek ne szorulhassanak be.

Számos csatlakozási lehetőséggel rendelkeznek a nagyobb biztonságért, és számos kiegészítő funkcióval a nagyobb kényelemért.

A SOMMER STArter+ iránti termék bizalmat egyrészt a kiváló minőségnek és az egyszerű kezelhetőségnek, másrészt pedig a gondos megmunkálásnak és a nemzetközileg elismert tanúsítványoknak köszönhető.

Áramkimaradás esetén a könnyen kezelhető Sommer vészkioldó rendszer a hozzá tartozó kulccsal hozható működésbe, általa a kapu bármely pozícióban kézzel nyitható (reteszoldás), vagy zárható (visszareteszelés).

Az önfékező motor hatékony védelmet nyújt betörés, vagy illetéktelen behatolás ellen. A tolókapu még áramkimaradás esetén is reteszelt (lezárt) állapotban marad.

A termék hálózati csatlakozódugóval van ellátva, ami egyszerű szerelést tesz lehetővé, így a hozzáértő szerelő már az építkezés helyszínen tesztelheti és üzembe helyezheti a meghajtást, még akkor is, ha ő maga nem villanyszerelő. Következő lépésként a villanyszerelőnek már csak a fixen fektetett elektromos csatlakozást kell bekötnie, mivel a meghajtást már előtte tesztelték és üzembe helyezték, így az azonnal használatba is vehető.

A  „chip tuning” megnövelt erőt és nagyobb sebességet biztosít a meghajtásnak.

A SOMMER STArter+-t maximum 8 méteres mozgatási úttal rendelkező és 400 kg-nál nem nagyobb kaputömegű tolókapukhoz ajánljuk.

Termékelőnyök

Balesetvédelem az elektronikusan szabályozott erőmérés által a meghajtás önállóan hozzátanul, és a Dynamic Power System-nek (DPS) köszönhetően mindig a leggazdaságosabb módon mozog. Igazodik a környezeti feltételekhez, és mindig azonos sebességgel mozog. Az akadályok azt jelentik a meghajtás számára, hogy hirtelen nagyobb erőre van szükség, ebben az esetben megáll, vagy irányt vált, így megakadályozza a személyi sérüléseket és az anyagi károkat. Kiegészítő biztonsági tartozékkal például opcionálisan rendelhető fénysorompóval a biztonság tovább fokozható.

A lágymenet „Nyitás” és „Zárás” üzemmódban kíméli a kaput és a meghajtást. Röviddel a kapu véghelyzetei előtt csökken a sebesség, ami kíméli a mechanikát, ezáltal növeli az élettartamot, ráadásul nincsenek zavaró csukódási zajok.

A részleges nyitás funkciót akkor érdemes használni, ha a kaput csak részlegesen szükséges kinyitni.
Az automatikus záródás biztosítja, hogy a kapu mindig bezáródik nyitás után, a fénysorompón történő áthaladást követően a kapu a beállított idő letelte után magától visszacsukódik.

Karbantartásmentes meghajtással rendelkezik, a hajtómű teljesen zárt műanyagházban van elhelyezve.

A műanyag házban elhelyezett két Reed érzékelő és a fogaslécre felerősített mágnesek segítségével, minden körülmények között pontosan végállásokban áll meg a kapu.

Műszaki adatok

Hőmérséklet-tartomány:

-20 °C-tól +50 °C-ig

Feszültségellátás:

AC 220 – 240 V

Forgatónyomaték:

max. 11 Nm

Hálózati névleges frekvencia:

50/60 Hz

Védelem:

IP54

Rádiórendszer:

Nyitási sebesség:

Somloq ugrókód

max. 240mm/s

Szállítási terjedelem

  • Tolókapu meghajtás

  • Motorvezérlés

  • Beépített rádióvevő (FM 868,8 MHz)

  • Univerzális szerelőlap

  • 2 darab négygombos távirányító (#4020V000)

  • 1 pár fénysorompó (#7020V000)

A STArter+ megrendelhető fogasléc nélküli szettben (3551V) és 4 m danamit fogaslécet tartalmazó szettben is (3551V + CRV6). 

További információért kérjük, hogy lépjen velünk kapcsolatba a központi elérhetőségeink egyikén.

Starter +